1500mm KARAVAAN

Een Beweging creëren van bewoners, professionals en overheid die van elkaar leren om het samen anders te doen.

Creative Tinkers is een sociale coöperatie. Wij willen in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel, bewonerscoöperaties opzetten. Met als doel: het creëren van een lokale economie, die dienstbaar is aan de lokale community. De mens is klaar voor een andere koers.

 

De gedachte van coöperatie gaat al meer dan duizend jaar terug. In de elfde eeuw werden de gilden al gevormd. De coöperatie was toen het antwoord op de economie in dienst van de gemeenschap. En dat is ook het hogere doel van DE 1500 MM KARAVAAN. Wij kiezen voor de coöperatievorm omdat coöperaties de drive hebben om nieuwe mogelijkheden en ideeën te ontwikkelen. Coöperatieve ondernemingen zijn socialer, duurzamer, rechtvaardiger en productiever, doorstaan een crisis beter en hebben gelukkigere en gezondere werknemers. Coöperaties zijn veerkrachtiger in economisch moeilijker tijden, door onderlinge netwerken en solidariteit. De coöperatie is een vorm van zelforganisatie van bewoners, gericht op het vergroten van de sociale en economische kracht en macht en het behalen van schaalvoordeel: MACHTIG KRACHTIG! Wij gaan voor coöperatieve communities.

 

In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel minimaal één bewonerscoöperatie opzetten, gericht op vergroten van de sociale en economische kracht en macht van bewoners in een wijk of dorp.