Ben Koenen

Samen ontdekken - Samen veranderen
'Voor meer geluk in de buurt'

Mijn naam is Ben Koenen en ik ben sociaal ondernemer. Begonnen als jongerenwerker en opbouwwerker, ben ik in 2007 gestart met een eigen bedrijf voor sociale buurt- en wijkontwikkeling. Sinds augustus 2018 doe ik dat vanuit ons gezinsbedrijf DE BUURTONTDEKKERS. Samen met mijn twee zoons Antonie en Jorben.

Niets blijft zoals het is. Daarom ben ik altijd gericht op sociale verandering. Als specialist in samenlevingsopbouw en community werk, coach ik bewoners en professionals bij het realiseren van hun ambities in de buurt. Om bewoners goed te kunnen begrijpen werk ik altijd kleinschalig. Door uit te gaan van hun ideeën, ben ik van binnenuit op zoek naar de innovatiekracht van de community. Als sociaal procesontwikkelaar in buurten en wijken is mijn motto: creëren vanuit het bestaande met de kracht van de eenvoud. Want de samenleving is al complex genoeg. Community werk moet leuk en inspirerend zijn.

De laatste jaren word ik steeds vaker gevraagd voor opleiding, training en coaching van professionals en bewoners. Daarom heb ik in 2015 de SOCIALE AMBACHTSCHOOL opgericht. Dit is een praktijkgerichte werkplaats voor het opleiden van de sociale professionals en bewoners in de wijk. Gericht op de ontwikkeling en uitvoering van collectieve activiteiten, diensten en voorzieningen. De Sociale Ambachtschool draagt bij aan de ontwikkeling van het sociale ambacht. Het is een praktijkschool waar de dagelijkse praktijk en het vakmanschap van professionals en bewoners in de buurt centraal staan.