Creative Tinker Award

Wietske de Vries wint de 1e Creative Tinker Award!

Tijdens het 'Follow the circus' festival als afsluiting van de tweede leergang Creative Communities, won Wietske de Vries de eerste Creative Tinker Award. De prijs voor het meest creatieve idee van de dag. Bij vier werktafels konden de bezoekers van het festival creatieve ideeën bedenken en indienen, gericht op het ambacht community werk, het samen anders doen (innovatie), terug naar de kudde (preventie en presentie) en Doe'es gek (bedenk gewoon een leuk en creatief idee). 

Wietske over haar idee:

Mijn idee is ontstaan door een mail die ik laatst ontving van een collega. Of we nog een adresje wisten voor de hond van een cliënt. De vaste oppas was verhinderd en er waren geen financiële mogelijkheden voor een tijdelijk verblijf in het asiel. Vanuit de gedachte van community werk vind ik dat we vanuit de gemeente dichterbij en meer plannen samen met bewoners zouden moeten realiseren. 

Hoe kan dat beter dan je ook daadwerkelijk tussen de bewoners te begeven. En waarom dan ook niet bij bewoners thuis je werk doen, als zij op vakantie zijn of in het ziekenhuis verblijven? Tijdens het uitlaten van de hond levert het vast nog goede gesprekken op met buurtbewoners!

Haalbaar of niet, ‘doe-es-gek’ is het wel! 

Wietske is adviseur preventie en voorlichting bij de Gebiedsteams in de gemeente Opsterland.